dissabte, 24 de gener del 2009

The miniature earth

Si al món només hi haguéssin 100 persones, mantenint les proporcions, seria una cosa semblant a aquesta que es proposa a Miniature Earth.


El projecte Miniature Earth va nèixer l’any 2001, i la mutació va arribar de la mà del text State of the village Report, de Donella Meadows. Consisteix en una animació flash que té com a objectiu conscienciar-te sobre les dades reals del món pel que fa a la població, la pobresa, la injustícia, etc,. Imaginat un nou planeta amb només 100 persones que l’habitin, però amb els mateixos percentatges i estadístiques que existeixen avui en dia.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

M'he mirat el vídeo i nomès comento per dir que està francament bé. Hi ha dades que fan esgarrifar com la sentir-nos rics pel sol fet de tenir sostre, llit, nevera i un armari... La felicitat està sobrevalorada doncs?

Anònim ha dit...

Sense cap mena de dubte, aquest vídeo mostra amb paraules clares i senzilles la nostra societat, una societat de consum.

En aquesta societat el nostre valor ve determinat per l'índex de consum de cadascú, però el que es més greu encara és que els que controlen el món encara tinguin la necessitat de crear productes amb l'objectiu primordial de que aquest producte tingui una curta vida, tenen de fer propaganda per fer-nos creure que lo que tenim és una merda i per tant hem de comprar més.

Un altre tema que tracta aquest documental és el reciclatge. Aquest reciclatge segons el documental no és suficient perquè no podem reciclar el 100% de lo que produïm.

En la meva opinió la frase mítica del govern; de la gent i per la gent, s'hauria de canviar per ; de nosaltres i per nosaltres.